28.10.2019

KampusART-luonnoskilpailuun valittiin mukaan kahdeksan taiteilijaa

Kuva: Sigge Arkkitehdit

Turun AMK:n Taideakatemian KampusART-taideohjelman taidehankinnat ovat edenneet toiseen vaiheeseen. Marraskuussa käynnistyvällä luonnoskilpailulla haetaan ideoita taideteoksista Kupittaan uuden kampusrakennuksen sisätiloihin.

Luonnoskilpailun taiteilijat valittiin avoimen portfoliohaun pohjalta. Määräaikaan mennessä saapuneiden 119 portfolion joukosta luonnoskilpailuun kutsuttiin osallistumaan taiteilijat Stig Baumgartner, Hannu Karjalainen, Shoji Kato, Laura Könönen, Jani Ruscica, Panu Rytkönen, Noora Schroderus ja Timo Vaittinen. Juryyn kuuluivat Turun AMK:n kuvataiteen koulutus- ja tutkimuspäällikkö Taina Erävaara ja Turun Teknologiakiinteistöjen viestintäjohtaja Terhi Marin sekä kuvataiteilijat Heini Aho, Veli Granö ja Jaakko Niemelä.

“KampusART-taideohjelma kiinnostaa selkeästi ammattikenttää. Portfolioita saatiin runsas määrä ja hakijoiden taso oli erittäin kova. Uuden mallin kokeilu yhteistyössä Suomen Taiteilijaseuran kanssa tuo niin ikään uuden mielenkiintoisen näkökulman julkisen teoksen hankintaan”, kertoo juryn puheenjohtaja Taina Erävaara.

Luonnoskilpailun yhteydessä kokeillaan uutta julkisen taiteen hankintamuotoa yhteistyössä Suomen Taiteilijaseuran kanssa. Kilpailun aikana taiteilijoilla on mahdollisuus keskustella teosideoistaan ja kilpailuehdotuksistaan Turun Teknologiakiinteistöjen rakennuttajapäällikkö, arkkitehti (SAFA) Anniina Savisalon kanssa. Tarkoituksena on tukea taiteilijoita kilpailuehdotuksen laatimisessa. Kaikki kahdeksan taiteilijaa myös saavat luonnospalkkion osallistumisestaan.

Kampusrakennuksen sisätiloihin toteutettavien teosten toivotaan lisäävän työskentely- ja opiskeluympäristön viihtyisyyttä sekä rakentavan uudisrakennuksen identiteettiä. Toivomuksena on, että teoksissa on huomioitu inhimillisyyden ja ekologisuuden aspektit. Kilpailu ratkeaa helmikuun 2020 aikana. Luonnoskilpailun järjestämistä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Ensimmäinen KampusART-taiteilijahaku avattiin kesällä. Kutsukilpailu pihakannelle toteutettavasta taideteoksesta tai teoskokonaisuudesta on parhaillaan käynnissä ja ratkeaa vuoden loppuun mennessä.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone