21.9.2016

Kalasataman taidekilpailu huipentuu pian – kaikki ehdotukset esillä lokakuussa

Havainnekuva Kalasatamasta. Kuva: HAM.

Helsingin kaupunki julisti vuosi sitten Kalasataman taidekilpailun, jonka tavoitteena oli löytää taideteokset, jotka voidaan toteuttaa Kalasatamaan rakentuvalle uudelle asuinalueelle. Kilpailuun tuli yhteensä 261 ehdotusta, joista kaksitoista eteni elokuussa päättyneeseen kilpailun toiseen vaiheeseen.

Kaikkiin kilpailuun osallistuneisiin ehdotuksiin voi tutustua näyttelytila Laiturilla lokakuussa 2016. Palkituista, toiseen vaiheeseen osallistuneista 12 ehdotuksesta nähtävissä on myös pienoismallit.

Taidekilpailu on osa Kalasataman ympäristötaidehanketta. Alueen esirakentaminen on käynnissä ja ensimmäisten asuntojen rakentaminen alkaa vuoden 2016 lopussa. 

Teoksia etsittiin kilpailussa kolmeen kohteeseen Sompasaaressa ja yhteen Sörnäistenniemessä, Sompasaaressa kohteet ovat uuden asuinalueen keskellä sijaitseva Loviseholminpuisto, Nihdinkanavan varrella olevalle Vinsentinaukio ja Aallonhalkoja-nimisen kadun päätteenä oleva Aallonhalkojanaukio. Sörnäistenniemessä kohteena on Capellanaukio.

Kilpailun finalistit ovat:

Aallonhalkojanaukion finalistitAaron Heino, Aleksi Kraama ja Akseli Leinonen sekä Lotta Mattila

Capellanaukion finalistit: Pentti Kareoja, Aimo Katajamäki ja Marko PulliOlli Keränen ja Maija Luutonen sekä Janne Teräsvirta

Loviseholminpuiston finalistitKirsi KaulanenJarmo Mäkilä ja Timo Takala

Vinsentinaukion finalistitPekka KauhanenTuula Lehtinen ja Varpu-Sisko Baraev sekä Benjamin Orlow.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone