19.12.2017

Jyväskylän Sairaala Nova avasi ideakilpailun taiteilijoille ja muotoilijoille

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on julkistanut kuvataiteilijoille ja ammattimuotoilijoille ideakilpailun, joka kohdistuu vaativan kuntoutuksen vuodeosaston suunnitteluun vuonna 2020 Jyväskylään valmistuvassa Sairaala Novassa.  Vaativan kuntoutusosaston tiloja käyttävät yleisimmin neurologiset potilaat, geriatriset potilaat, selkäleikkauspotilaat, kipupotilaat ja muut kuntoutuspotilaat. Tilojen kodinomaisuus ja tarkoituksenmukaisuus on erityisen tärkeää vaativan kuntoutuksen osastolla oleville potilaille, jotka voivat joutua olemaan sairaalan tiloissa hyvinkin pitkiä aikoja.

 Ideakilpailun tavoitteena on löytää uusia välineitä taiteen ja taideteollisuuden keinoin siihen, kuinka vaativan kuntoutuksen vuodeosaston potilaille saataisiin virikkeellinen ja kuntoutumista edistävä ja voimistava ympäristö. Ideakilpailuun sisältyy terapiatilan ja ruokailu/hoitoneuvottelutilan ideointi sekä erilaisten uuden ajan asentohoitotyynyjen suunnittelu. Asentotyynyillä potilaita voidaan tukea hyviin asentoihin sekä vuoteessa että istuessa.

 Ideakilpailuun osallistuvien töiden pohjana tulee olla keskisuomalaiset kansallispuistot, jotka ovat inspiraation lähteenä koko Sairaala Novan sisustukseen ja taiteeseen. Ammattitaiteilijoiden ja -muotoilijoiden teosehdotukset terapiatilasta ja ruokailu-/hoitoneuvottelutilasta sekä asentotyynyistä tulee olla perillä 16.3.2018 kello 12.00 mennessä. Kilpailuohjelma ja säännöt löytyvät osoitteesta www.ksshp.fi/uusisairaala/taide. Kilpailuun lähetetyistä ehdotuksista palkintolautakunta valitsee neljä palkittavaa ehdotusta. Kukin näistä ehdotuksista saa 4000 euron suuruisen palkkion.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone