25.4.2018

Jyväskylän pääkirjaston valoteoksen ideakilpailu on käynnistynyt

Valon kaupunki -hankkeessa järjestetään sekä tapahtumia, että suunnitellaan ja toteutetaan erilaisia valaistuskohteita. Kuva: Rami Saarikorpi

 
Jyväskylän kaupunki, pääkirjasto ja taidemuseo järjestävät yksivaiheisen ideakilpailun, jolla etsitään Jyväskylän kaupungin pääkirjaston portaikon yläpuolella olevaan ilmatilaan sijoittuvaa valoteosta. Kilpailu on suunnattu Suomessa asuville taiteilijoille, muotoilijoille ja valaistussuunnittelijoille.

Ideakilpailu on osa Jyväskylän Valon kaupunki -kehittämishanketta. Hankkeen puitteissa järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten Valon kaupunki -tapahtuma syksyisin ja Valon päivä -tapahtuma kevättalvella. Hankkeen muita tehtäviä ovat valaistuskohteiden rakentaminen ja suunnittelun ohjaaminen sekä kuntalaisten ja ammattilaisten opastaminen valaistukseen liittyvissä asioissa.

Valaistukseen panostamalla Jyväskylä haluaa luoda viihtyisä elin- ja toimintaympäristön alueen asukkaille, yrityksille ja turisteille. Valaistuksella parannetaan myös kaupungin turvallisuutta ja viihtyisyyttä pimeinä vuodenaikoina. Hankkeessa on kaupungin kanssa mukana paikallisia yrityksiä ja kiinteistönomistajia.

Pääkirjaston valoteoksen ideakilpailun ehdotusvaihe on avoinna 17.4.-15.6.2018. Ehdotukset käy läpi kilpailulautakunta, joka arvioi teosten toteutuskelpoisuutta ja soveltuvuutta tilaan. Lautakunnan toiminta on salaista, eivätkä juryn jäsenet voi kommentoida kilpailua sen ollessa käynnissä.

Kilpailulautakunnan jäsenet:

  • Jaana Oikari, kokoelma-amanuenssi Jyväskylän taidemuseo
  • Jukka Partanen, intendentti Jyväskylän taidemuseo
  • Seija Laitinen-Kuisma, kirjastotoimenjohtaja Jyväskylän kaupunki
  • Elisa Hillgen, Valon kaupunki –koordinaattori Jyväskylän kaupunki
  • Mikko Maunula, suunnitteluinsinööri Jyväskylän kaupunki
  • Kirsi Pitkänen, Art Impact, kuvataiteilija/taidekonsultti

Lautakunnan sihteerinä ja kilpailun välityshenkilönä toimii Jani Ruotsalainen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone