15.2.2017

Jyväskylän Kankaalla julkistetaan uusi prosenttitaideteos – Talvitupareita vietetään lauantaina

 

Jyväskylän Kangas, Asunto Oy Jyväskylän Albertinpiha, taiteilija:Mika Natri, arkkitehti: JKMM Arkkitehdit Oy, rakennuttaja: YIT

 

Jyväskylän Kankaan alueen rakennushanke etenee, ja tänä lauantaina 18.2. alueella juhlitaan Talvitupareita. Juhlassa julkistetaan Kankaan uusi prosenttitaideteos.

Asunto Oy Jyväskylän Albertinpiha valmistuu huhtikuussa.  Sen julkisivussa on taideteos, jonka on suunnitellut taiteilija Mika Natri. Teos on järjestyksessä toinen Kankaan alueelle prosenttikulttuuriperiaatteen kautta valmistunut teos. Ensimmäinen teos julkistettiin joulukuussa 2016 Asunto oy Jyväskylän Rainan julkisivussa.

”Suomen kesä on ihana, valoisa ja värikäs. Haluan teoksellani tuoda sitä samaa energiaa, iloa ja väriä ihmisten mieliin myös pimeämpinä aikoina ja toivon että ihmiset sitä teoksestani löytävät. Toivon myös että talon asukkaat tuntevat uutta kotiaan kohtaan suurempaa yhteyttä kun rakennus on omanlaisensa, yksilö”, kertoo taiteilija Mika Natri, joka saapuu Jyväskylään julkistamista varten.

Myös Natrin teokselle antama nimi julkistetaan Talvitupareissa.

”Taide ja kulttuuri luovat alueelle yhteisöllisyyttä ja viihtyisyyttä. Taide on osa alueen ja talojen vahvaa ja omaleimaista identiteettiä ja vaikuttaa sitä kautta myös asukkaisiin. Taide koskettaa asukkaiden lisäksi alueen vierailijoita ja ilahduttaa siten suurta määrää ihmisiä”, toteaa YIT:n rakennuttajapäällikkö Katriina Silvan.

Jyväskylässä lauantaina 18.2. klo 13–19 järjestettävissä Kankaan Talvitupareissa pääsee myös leikkimään uuden uutukaisessa leikkipuistossa, seuraamaan jäänveistoa Suomen ykkösnimiin kuuluvan Antti Kuosan tekemänä ja kurkkaamaan Rainan ja Albertinpihan esittelyasuntoihin. Lastenteatteri Loihun talvipeikot Jolvi, Elvi ja Toni kiertävät tapahtuma-alueella ja keksivät lasten kanssa hetkessä syntyviä seikkailuja. Koko perheelle suunnatussa talvitapahtumassa esittäytyy myös Taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajana -projekti.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone