5.10.2016

Julkisen taiteen erikoiskoulutus: kilpailuehdotuksen laatiminen taidekilpailuun & kilpailuehdotusklinikka Helsingissä 31.10.2016

julkisen_taiteen_erikoiskoulutus

Miten laaditaan hyvä taidekilpailuehdotus? Miten kilpailuehdotuksia voi mallintaa? Mitä käytännön asioita taiteilijan kannattaa pitää mielessään taidekilpailuissa? Suomen Taiteilijaseuran julkisen taiteen erikoiskoulutuksessa syvennytään kuvataidekilpailuihin ja siihen, miten syntyy hyvä kilpailuehdotus. Tilaisuus on suunnattu taiteilijoille ja muotoilijoille, jotka haluavat syventää osaamistaan taidekilpailuihin osallistumisessa ja julkisessa taiteessa.

Koulutus järjestetään Helsingissä Lapinlahden lähteen auditoriossa maanantaina 31.10. klo 12-16.

Tilaisuuden jälkeen klo 16-17 ympäristötaiteen läänintaiteilija Anu Miettinen Taiteen edistämiskeskuksesta järjestää kilpailuehdotusklinikan, jonne 12 ensimmäisenä ilmoittautunutta taiteilijaa voivat tuoda oman kilpailuehdotuksensa asiantuntijan kommentoitavaksi. Ehdotus voi olla vanha tai parhaillaan työstettävänä oleva. Ehdotusten kommentointiin voi varata ajan joko Helsingin taidemuseo HAMin arkkitehti Klas Fontellilta tai kuvanveistäjä Marjukka Korhoselta.

Ilmoittautuminen koulutukseen:
Voit ilmoittautua koulutukseen tässä osoitteessa: https://www.webropolsurveys.com/S/A3B729617E5456FA.par
Kahvitarjoilun mitoittamiseksi ilmoittautumisia toivotaan 26.10. mennessä.

Ilmoittautuminen kilpailuehdotusklinikkaan:
Voit ilmoittautua kilpailuehdotusklinikkaan täyttämällä tietosi tähän lomakkeeseen: https://docs.google.com/spreadsheets/d/15t_4UPtAZ5jpbleZH85M56bvEzB__eER_1xnsFpdphw/edit?usp=sharing

Ilmoittaudu kirjoittamalla oma nimesi ja sähköpostiosoitteesi vapaana olevaan sarakkeeseen. Mikäli kaikki ajat ovat jo täynnä, voit kysellä peruutuspaikkoja Anu Miettiseltä (anu.miettinen@taike.fi, puh. 0295 330 806). 

 

Ohjelma
Julkisen taiteen erikoiskoulutus: kilpailuehdotuksen laatiminen taidekilpailuun
Lapinlahden lähteen auditorio (Lapinlahdentie 1, Helsinki)
Maanantaina 31.10.2016 klo 12-17

12.00
Tervetuloa

12.15
Kilpailuasiamiehen ohjeita taidekilpailuihin
Lakimies, kilpailuasiamies Anna Kuusi / Suomen Taiteilijaseura

13.30
Miten asemakaavoja tulkitaan
Toimistoarkkitehti Hanna Pikkarainen / Helsingin kaupunki, Kaupunkisuunnitteluvirasto, asemakaavaosasto

Kahvitauko

14.45
3D-mallintamisen työkalut ja mahdollisuudet taiteilijalle
MA, teollinen muotoilija TKO Mika Ihanus

16.00-17.00
Kilpailuehdotusklinikka (etukäteen ilmoittautuneille)

 

Koulutus on maksuton.

Suomen Taiteilijaseura järjestää syksyllä 2016 julkisen taiteen erikoiskoulutuksia eri paikkakunnilla. Julkisen taiteen erikoiskoulutukset on suunnattu taiteilijoille ja muotoilijoille, joilla on jo entuudestaan tietoa tai kokemusta julkisen taiteen tekemisestä. Erikoiskoulutuksia järjestetään syksyllä 2016 Helsingin lisäksi ainakin Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa.

  

Lisätietoja:
Koulutuspäivän osalta: Suomen Taiteilijaseuran projektisuunnittelija Hanna Hannus (hanna.hannus@artists.fi, puh. 040 5899 548). 

Kilpailuehdotusklinikan osalta: Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilija Anu Miettinen (anu.miettinen@taike.fi, puh. 0295 330 806)

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone