29.11.2016

Julkisen taiteen erikoiskoulutus: julkisen taiteen uudet materiaalit
 / Helsinki 13.12.

julkisen_taiteen_erikoiskoulutus

Minkälaisia uusia materiaaleja julkisessa taiteessa on viime aikoina alettu käyttää ja mitä niiden käyttö taiteilijalta vaatii? 

Suomen Taiteilijaseuran Helsingissä järjestettävässä julkisen taiteen erikoiskoulutuksessa keskitytään julkisen taiteen uusiin materiaaleihin. Esittelyssä ovat muun muassa kierrätysmateriaalit, lasi, lisätty todellisuus ja betoni. Taiteilijapuheenvuorot saapuvat pitämään kuvanveistäjä Villu Jaanisoo, kuvanveistäjä ja lasitaiteilija Riikka Latva-Somppi sekä kuvataiteilijat Teemu Lehmusruusu & Pasi Rauhala.

Koulutus järjestetään Helsingissä Kulttuuritalolla tiistaina 13.12.2016 klo 12.15-17.00. Tilaisuus on suunnattu kuvataiteilijoille ja muotoilijoille, jotka haluavat syventää osaamistaan julkisessa taiteessa.

Ohjelmassa kuullaan ensin taiteilijapuheenvuoroja kiinnostavista uusista julkisen taiteen materiaaleista. Kahvitauon jälkeen kuullaan kolmen yrityksen esittelyt heidän palveluistaan erityisesti julkista taidetta tekeville taiteilijoille. Yritykset ovat omaehtoisesti halunneet tulla esittelemään taiteilijoille palveluitaan ja toimintaansa.

Koulutus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

 


Ohjelma

Julkisen taiteen erikoiskoulutus: julkisen taiteen uudet materiaalit
tiistaina 13.12.2016 klo 12.15–17.00
Kulttuuritalo (Sturenkatu 4, Helsinki)

Taiteilijapuheenvuorot:

12.15
Kuvataiteilijat Teemu Lehmusruusu ja Pasi Rauhala: Materiaaleina lisätty todellisuus, projisointi ja vuorovaikutteisuus

13.00
Kuvanveistäjä ja lasitaiteilija Riikka Latva-Somppi: Materiaalina lasi

14.00
Kuvanveistäjä Villu Jaanisoo: Materiaalina kierrätysmateriaalit

15.00-15.30
Kahvitauko


Yritysesittelyt:

15.30 / Lasisirkus
Lasisirkuksessa valmistetaan liikelahjoja, tilaustöitä ja tuotantoa eri taiteilijoille. Tuotteet valmistetaan käsityönä puhaltamalla kuumasta lasista Nuutajärvellä Lasikomppanian hytissä.

15.55 / Graphic Concrete
Graphic Concrete Oy valmistaa ja myy graafisena betonina tunnettua innovatiivista tuotetta, joka mahdollistaa kestävien kuvioiden ja kuvien tuottamisen betonielementtipinnoille kuten julkisivuille, seinille ja jalkakäytävälaatoille.

16.25 / Decotel Coating
Dekotel Coating Oy:n liikeidea on siirtää kaiken tyyppistä visuaalista kuvaa eri materiaaleihin kulutuskestävästi sekä tuoda samalla toivottuja eri teknisiä ominaisuuksia lopputulokseen.

Kysymyksiä ja keskustelua

Ilmoittautuminen:
Ilmoittaudu koulutukseen tällä lomakkeella:
https://www.webropolsurveys.com/S/864C0234523491FD.par.

Paikat koulutukseen täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisesta ei lähetetä erillistä vahvistusta. Lomake ilmoittaa, mikäli paikkamäärä on täynnä.


Saapumisohjeet:
Koulutus pidetään Kulttuuritalolla (Sturenkatu 4) Alvar-auditoriossa, joka sijaitsee talon kokousosassa. Kun tulet Kulttuuritalolle, katso isoilta lasiovilta oikealle. Siellä on sisäänkäynti kokoustiloihin. Alvar-auditorio sijaitsee toisessa kerroksessa.
Tervetuloa!

Lisätietoja koulutuksesta:
Suomen Taiteilijaseuran projektisuunnittelija Hanna Hannus (hanna.hannus@artists.fi, puh. 040 5899 548).

Suomen Taiteilijaseura edistää tänä vuonna prosenttiperiaatetta Suomessa yhdessä Teollisuustaiteen Liitto Ornamon, Ympäristötaiteen säätiön ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn kanssa ja yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa. Prosenttiperiaatteen edistämistyötä tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone