30.5.2017

Helsingin Jätkäsaareen valmistuu pian uusia taidejulkisivuja

Jätkäsaaren päiväkoti- ja koulurakennuksen taideseinille valmistuu pian taiteilija Erika Kallasmaan teoksia. Havainnekuva: Anttinen Oiva Arkkitehdit.

 

Helsingin Jätkäsaareen valmistuu loppukesästä 2017 uusi päiväkoti- ja koulurakennus, jonne viimeistellään parhaillaan poikkeuksellisia julkisivuja. Erika Kallasmaa on suunnitellut rakennuksen seiniin Eläköön!-seinäteoksen, joka kutsuu lapsia jo kaukaa.

Julkisivut kertovat jo kaukaa, ketä varten ja miksi rakennus on olemassa. Päiväkotilasten lisäksi sitä käyttävät peruskoulun 1. ja 2. luokat, kunnes varsinainen koulurakennus valmistuu vuonna 2019.

Teokseen kuuluu erilaisia hahmoja, kuten perhonen, toukka ja mustekala.

”Hahmot antavat rakennukselle konkreettiset kasvot ja auttavat oman päiväkodin ja koulun muistamisessa ja tunnistamisessa”, Kallasmaa kertoo tiedotteessa.

Teoksellaan hän haluaa paitsi ilahduttaa ihmisiä, myös luoda turvallisuuden tunnetta sen käyttäjissä jo rakennusta lähestyttäessä. Kallasmaa toivoo, että seinät houkuttavat lapsia luomaan omia, rakennukseen liittyviä tarinoitaan.

”Näin lapsille syntyy rakennukseen oma, henkilökohtainen side”, hän sanoo.

Eläköön!-teos on toteutettu erikoismuurauksella. Kuvioissa on sekä värillistä tiiltä että erisävyisiä lasitettuja tiiliä. Lisäksi seiniin on upotettu muutamia kookkaampia, käsin leikattuja ja lasitettuja erikoistiiliä.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone