28.8.2020

Helsingin Jätkäsaareen haetaan julkista teosta avoimella kilpailulla


Taidetta Jätkälle -kilpailun tavoitteena on toteuttaa Länsisataman alueelle uusi julkinen teos vuoteen 2024 mennessä.

Helsingin Jätkäsaaressa käynnistyy 28.8.2020 Taidetta Jätkälle -taidekilpailu, jolla haetaan uutta julkista taideteosta Jätkäsaareen. Kilpailun tavoitteena on saada Jätkäsaareen paikkasidonnainen teos, joka heijastelee alueen identiteettiä.

Kilpailun toteuttavat yhteistyössä Forum Boxin kanssa Helsingin Satama Oy, Helsingin kaupunki ja HAM Helsingin taidemuseo, jonka kokoelmiin teos tullaan liittämään. Kilpailussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran kilpailusääntöjä.

Teos on tarkoitus sijoittaa lähelle satamaa, ja ensisijainen kilpailualue on vielä rakentamaton Atlantinaukio. Kilpailuun osallistuvissa ehdotuksissa voi lisäksi halutessaan sijoittaa teoksen tai sen osan myös Madeiranaukiolle tai molemmille paikoille. Teoksen toteutukseen on alustavasti varattu 100 000 euroa, joka sisältää taiteilijapalkkiot sekä teoksen materiaali- ja toteutuskustannukset.

Kaksivaiheinen, vajaan vuoden kestävä kilpailu on kaikille avoin. Kilpailun ensimmäinen vaihe, yleinen ideakilpailu, käynnistyy 28.8.2020 ja päättyy 20.1.2021. Kilpailuehdotukset voi jättää joko suomen, ruotsin tai englannin kielellä.

Kilpailun voittaja julkistetaan kesällä 2021. Kilpailun voittanut tai muu kilpailussa palkittu teos toteutetaan alueelle alustavasti vuoteen 2024 mennessä.

Lisätietoja taidekilpailusta kilpailuohjelmassa: https://forumbox.fi/taidettajatkalle/

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone