18.10.2017

Heli Ryhäsen veistos nousi SAMKin kampuksen kattoon

Kuva Anne Sankari.

SAMKin uuden Porin kampuksen aulassa on julkistettu uusi taideteos, Heli Ryhäsen teos Pistokas. Toteutettava teos valittiin taidekilpailun tuloksena kolmen palkitun työn joukosta. SAMK teki päätöksen kilpailuraadin esityksen sekä opiskelijoiden ja arkkitehdin lausuntojen perusteella. Teos valmistui loppukesällä.

Teoksessa on käytetty terästä ja kotimaisesta kuitupellavasta tehtyä pellavapaperia. Pellavassa Ryhästä kiehtoo sen ekologisuus. Se on lisäksi kevyttä, sitä pystyy värjäämään ja muokkaamaan ja se on sisätiloissa hyvin kestävää.

Kampuksen atriumissa ovat nyt opiskelijakodin suosikit: palmu, opuntia, rahapuun oksa, orkidea ja peikonlehti. Ryhänen valitsi teoksen huonekasvit SAMKin opiskelijoille ja henkilökunnalle tehdyssä kyselyssä eniten ääniä saaneista. Jokin muukin kukka sai yhtä paljon ääniä, mutta taiteilija valitsi niistä visuaalisesti tarpeeksi erilaiset.

“Haastavinta oli mittakaava, koska tila on valtava ja omat työskentelytilat ovat rajalliset. Loppukoostaminen jäi aivoille”, kertoo Ryhänen SAMKin sivuilla.

 

Lue lisää teoksesta ja sen ripustuksesta täältä.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone