30.5.2017

Haku syksyn SILMÄNJUHLA-mediataidetapahtumaan on nyt auki

Taiteilijatyöpari Teemu Lehmusruusu ja Pasi Rauhalan väliaikainen Joenvänkä-teos projisoitiin puuhun Salossa edellisessä SILMÄNJUHLA-tapahtumassa syyskuussa 2016.

SILMÄNJUHLA hakee nyt julkiseen kaupunkitilaan sopivaa taidetta Salon ydinkeskustaan ja Wiurilan kartanoon sijoittuvaan taidetapahtumaan 9.-15.9.2017. Tapahtuma tuo syksyllä merkityksellistä mediataidetta esille kaupunkitilaan suuren yleisön kohdattavaksi. SILMÄNJUHLAA järjestävät Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipiste ja Wiurilan kesä yhteistyössä Salon kulttuuripalvelun ja taidemuseon kanssa.
Teosehdotuksen voi tehdä suomalainen tai Suomessa asuva taiteilija/ taiteilijaryhmä. Taiteilija/ryhmä voi ehdottaa korkeintaan kolmea teosideaa. Tapahtumassa ei ole erillistä teemaa. HAKU on avoinna 11.5. — 16.6.2017 klo 16:00.
Vuoden 2017 SILMÄNJUHLAAN haetaan teoksia, jotka sijoittuvat muun muassa Kauppakeskus Linjurin tyhjien liiketilojen ikkunoihin, Wiurilan kartanon hotellirakennukseen ja sen ympäristöön sekä kaupungin ulkomainostauluihin. Myös muut Salon keskustaan sijoittuvat teospaikkaehdotukset otetaan huomioon. Teos voi toteuttamisidealtaan olla tilallinen, vuorovaikutteinen tai tapahtumallinen.
Teokset tulee valitsemaan taiteen asiantuntijoista koottu jury. Saapuneista teosehdotuksista valitaan mahdollisuuksien mukaan 2-6 teosta toteutettavaksi. SILMÄNJUHLA pidättää oikeuden kutsua taiteilijoita tapahtumaan myös teoshaun ulkopuolelta. Taiteilijoille ilmoitetaan valinnasta ennen juhannusta. Valitun teoksen toteuttamisesta maksetaan taiteilijalle/taiteilijaryhmälle 600-1200 euron työkorvaus. Tekniikka-, materiaali- ja matkakuluihin on esitettävä erillinen kustannussuunnitelma.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone