4.5.2020

Avoin taidekilpailu valotaideteoksen toteuttamiseksi Tanssin taloon

Havainnekuva Tanssin talon tapahtumatorista.

Nyt avautuneella avoimella kilpailulla haetaan korkeatasoista valotaideteosta, joka kuvastaa Tanssin talon arkkitehtonista henkeä ja tanssiin taidemuotona liitettävää kehollista kokemusta.

Kiinteistö Oy Kaapelitalo, Tanssin talo ry ja Suomen valotaiteen seura FLASH kutsuvat suomalaisia ja Suomessa pysyvästi asuvia taiteilijoita ottamaan osaa kiinteän valotaideteoksen toteuttamiseksi Tanssin talon tapahtumatorille. Kilpailussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran kilpailusääntöjä.

Kilpailun tarkoituksena on löytää pitkälle kehitelty idea valotaideteokseksi, joka toteutetaan vuonna 2022 avattavan Tanssin talon Tapahtumatorille. Tapahtumatori tulee toimimaan talon yleisölämpiönä sekä tapahtumapaikkana erilaisille tilaisuuksille. Kilpailulla haetaan korkeatasoista valotaideteosta, joka kuvastaa Tanssin talon arkkitehtonista henkeä ja tanssiin taidemuotona liitettävää kehollista kokemusta. Teos toimii mielellään myös tilan funktionaalisena tunnelmaa luovana valonlähteenä. Teoksen toteuttamiseksi on varattu 75 000 euroa.

Kilpailu on avoin suomalaisille ja Suomessa pysyvästi asuville taiteilijoille. Myös työryhmät voivat toimia hakijana. Kilpailuehdotuksen voi jättää suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Kilpailussa jaetaan kolme palkintoa, arvoltaan 5 500 euroa, 3 000 euroa ja 1 500 euroa.

Kilpailuohjelma liitteineen julkaistaan 4.5.2020 osoitteessa tanssintalorakentuu.fi/valotaidekilpailu.

Kilpailuehdotuksia otetaan vastaan 17.11.–1.12.2020.

Palkintolautakunnan muodostavat Kai Huotari (Kiinteistö Oy Kaapelitalo), Matti Numminen (Tanssin talo ry), Teemu Kurkela (Arkkitehtitoimisto JKMM), Pia Ilonen (Arkkitehtitoimisto ILO ARKKITEHDIT Oy), Suomen valotaiteen seura FLASHin nimeämänä palkintolautakunnan jäsenenä valosuunnittelija, kuraattori Ilkka Paloniemi sekä Suomen Taiteilijaseuran nimeäminä palkintolautakunnan jäseninä kuvataiteilijat Jukka Hautamäki ja Tarja Ervasti.

Palkintolautakunta arvio kilpailuehdotusten taiteellisen oivaltavuuden ja funktionaalisen toimivuuden kohtaamista sekä teoksen henkimää yhteyttä kehollisuuteen ja tanssiin. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota siihen, kuinka hyvin teos kestää aikaa, sulautuu toiminnalliseen yleisötilaan ja sitä ympäröivään arkkitehtuuriin sekä tilassa järjestettäviin erilaisiin tapahtumiin.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone