5.11.2020

Taiteilijoita haetaan toteuttamaan teoksia Lapin keskussairaalaan

Kuva: Verstas Arkkitehdit / Lahden sairaanhoitopiiri

Taiteilijoita ja taidetyöryhmiä haetaan kaksivaiheisella haulla ideoimaan ja toteuttamaan taideteoksia vuonna 2022 valmistuvaan Lapin keskussairaalan laajennusosan tiloihin.


Lapin keskussairaalan laajennusosan aula- ja taukotiloihin hankitaan julkista taidetta kaksivaiheisella taidehaulla. Ensimmäisessä vaiheessa taiteilijat ja taiteelliset työryhmät voivat lähettää portfolionsa, jossa esittelevät aikaisempia teoksiaan. Portfolioiden perusteella valitaan 3–4 tekijää, joilta tilataan luonnokset.

Portfoliohaku on suunnattu Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa toimiville ammattitaiteilijoille, joiden pätevyyden osoituksena on ammattimainen ja aktiivinen näyttely- tai muu taiteellinen toiminta. Tämän lisäksi vaaditaan joko Suomessa tai ulkomailla suoritettu taidealan ammattitutkinto tai jonkun valtakunnallisen taiteilijaliiton jäsenyys. Hakijana voi olla myös työryhmä.

Toteutettavat teokset hankitaan prosenttiperiaatteella uudisrakennuksen rakentamiskustannuksista. Portfoliohaussa taiteen kokonaisbudjetiksi on määritetty 215 000 euroa. Taideteosten toivotaan olevan elämyksellisiä ja oivaltavia, inhimillisyyttä viestiviä sekä rakennuksen käyttäjäryhmät ja käyttötarkoituksen huomioiva.

Portfoliohaussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran ohjeistusta.

Haku päättyy 20.11.2020.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone