9.5.2018

Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksen uudisrakennusten taideteokset valittu

Havainnekuva Tommi Grönlundin ja Petteri Nisusen “Insight”-taideteoksesta, joka sijoittuu Aalto-yliopiston Väre-rakennuksen aulaan. Kuva: Tommi Grönlund ja Petteri Nisunen

 

Aalto-yliopiston uusiin rakennuksiin tulevien ensimmäisten taideteosten tekijät julkistettiin 8.5. Teokset tulevat Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun rakennuksen, Väreen, kahteen aulaan ja Kauppakorkeakoulun rakennuksen pääsisäänkäynnin aulaan. Molemmat rakennukset valmistuvat Otaniemen kampukselle.

Tuomaristo valitsi Väre-rakennukseen Tommi Grönlundin ja Petteri Nisusen taideteoksen “Insight” ja Kirsi Kaulasen taideteoksen ”Lumen” kutsukilpailun pohjalta. Grönlundin ja Nisusen yhteiset teokset liittyvät luonnontieteellisten ilmiöiden ja ajan olemuksen tutkimiseen. Kaulanen tunnetaan laserleikatuista ruostumattomasta teräksestä valmistetuista teoksistaan.

Havainnekuva Kirsi Kaulasen “Lumen”-taideteoksesta Väreen aulassa. Kuva: Kirsi Kaulanen

 

Kauppakorkeakoulun pääsisäänkäynnin aulaan tulevan taideteoksen luonnos tilataan keraamikko Kirsi Kivivirralta, joka tunnetaan uniikeista palapelimäisistä seinäteoksista.

”Tavoitteenamme Aalto-yliopistossa on lisätä taiteen ja luovuuden näkyvyyttä, vaikuttavuutta ja arvoa yhteiskunnassa. Nyt valitut uudet teokset Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun ja Kauppakorkeakouluun toteuttavat juuri tätä. Ne kutsuvat luomaan uusia yhteyksiä ja merkityksiä yliopistoomme, täällä tehtävään opetukseen, tutkimukseen ja taiteeseen”, toteaa Anna Valtonen, Aalto-yliopiston taiteen ja luovien käytäntöjen vararehtori.

Aalto-yliopisto on ainoa suomalainen yliopisto, joka noudattaa taiteen prosenttiperiaatetta rakennushankkeissaan. Grönlundin, Nisusen, Kaulasen ja Kivivirran teosten lisäksi Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun sekä Kauppakorkeakoulun sisä- ja ulkotiloihin on tulossa vielä muita taidehankintoja. Muun muassa rakennuksien vieressä kulkeva 70-metrinen suojamuuri saa uuden ilmeen opiskelijoiden taidekilpailun ratkettua.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone